Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Kyō Ren Kan kyudojo

 

Geschiedenis en ontstaan
De naam Kyō Ren Kan bestaat uit drie karakters. Kyō (zuiver, precies, helder), Ren (Oefenen, trainen) en Kan (Huis) en daarmee betekent de naam dus zoiets als de plaats waar zuiver wordt geoefend. De dojo is in 2014 aan de Dubbestraat in Nuenen (bij Eindhoven) in gebruik genomen en na het sluiten van de Shiseikan dojo in Wilbertoord zijn de trainingen in Brabant voortgezet in de Nuenense dojo. De dojo is de enige buitendojo die in Nederland op dit moment in gebruik is en kenmerkt zich door de fraaie Japanse tuin met koi vijver waar de kyudoka's overheen schieten. De Kyō Ren Kan dojo is een drie mato dojo wat betekent dat er op drie doelen tegelijk kan worden geschoten.  

De dojo is voorzien van een schuifwand die 's-zomers wordt geopend waardoor er in de buitenlucht kan worden geschoten. 's-Winters blijft de wand gesloten en wordt er door de ramen naar buiten geschoten. De dojo is ook voorzien van een vloerverwarming zodat er door de Kyudoka's comfortabel kan worden getraind bij lage temperaturen. 

De dojo staat onder leiding van André Schiebroek (3e dan kyudo). De beginnersavond wordt geleid door Ronald Postema (2e dan). De dojo heeft op dit moment (januari 2019) 19 leden. 

Trainingstijd en locatie
Trainingen vinden plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (beginnerscursus en lage kyu graden) en woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor meer informatie en de contactinformatie kunt u de website van de dojo bezoeken.