Overslaan en naar de inhoud gaan

Washinkan Dojo

 

Adres

Javastraat        
Tilburg

 

Trainingstijden

Zaterdag 17:00 tot 21:00      
 

 

Washinkan dojo

De Washinkan dojo in Tilburg is in 2013 opgericht door Ivo van Roij na zijn studie aan de International Budo University in Japan. De naam Washinkan is bedacht en gegeven door docenten van de IBU en betekent "De plaats waar getraind wordt voor en door een open, eerlijk hart"

Vanaf de oprichting wordt er bij Washinkan les gegeven in Kendo, Iaido en Kyudo. In 2017 is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Washinkan en de Nuenense Kyō Ren Kan dojo waardoor de Kyudo lessen en de stijl van Kyudo in lijn zijn gebracht met de KRN. Sinds mei 2019 is de Kyudo afdeling van Washinkan als volwaardige kyudojo aangesloten bij de Kyudo Renmei Nederland.

Bij Washinkan is het sociale aspect van de dojo belangrijk en daarom worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals hardlopen, Japanse taallessen, foodparties en speciale trainingen. 

De kyudo groep staat onder leiding van Ronald Postema (2e dan) met ondersteuning van de Technische Commissie van de KRN. Daarnaast is er regelmatig een uitwisseling met de Kyō Ren Kan dojo in Nuenen.